Gasflessen voor onkruidbestrijding

Onkruidbestrijding en onderhoud van buitengroen wordt makkelijker met de handzame gasflessen van Gascentrum Noord-Nederland. Van onze lichtgewicht DIN-flessen tot de CO2-compenserende Antargaz Calypso, bij ons vindt u een breed assortiment aan propaangasflessen voor onkruidverbranding.

Onkruid verbranden met gas

Propaangas wordt door hoveniers en andere partijen in de groenvoorziening gebruikt voor onkruidbestrijding. Thermische onkruidbestrijding met propaangas is namelijk veel milieuvriendelijker dan onkruidbestrijding met pesticiden. Met een onkruidbrander wordt een hittestoot van ongeveer 70 tot 80 graden Celsius afgegeven aan het onkruid. Daardoor barsten de celwanden en verdampt het water uit de plant. Dit zorgt er vervolgens voor dat de plant afsterft.

Niet alleen in de groenvoorziening is propaangas dé oplossing voor onkruidverbranding, ook particulieren kunnen met gas gemakkelijk onkruid in de tuin verbranden. Hoewel alle formaten propaanflessen voor onkruidbestrijding gebruikt kunnen worden, ligt de voorkeur bij handzame en lichtgewicht gasflessen (bijvoorbeeld omdat de gasfles voor hoveniers gemakkelijk te verplaatsen moet zijn). Daarom wordt meestal een propaanfles van 5 kilo gebruikt. In het assortiment van Gascentrum Noord-Nederland vindt u onder meer lichtgewicht DIN-gasflessen en de duurzame Antargaz Calypso.

Onkruidbestrijding

DIN-gasflessen

Zonder twijfel de bekendste gasfles

DIN

Antargaz Calypso

De gasfles die licht en gemakkelijk in gebruik is

Primagaz

Dagelijkse levering

Gascentrum Noord-Nederland levert propaangasflessen en heftruckflessen in Noord- en Midden-Nederland. Van gasflessen voor bouw & industrie tot lichtgewicht propaangasflessen voor groenvoorziening en jachthavens & - werven, voor elke toepassing vindt u bij ons een passende propaangasfles.

Gascentrum Noord-Nederland levert verschillende soorten en maten propaangasflessen. Wij kunnen u dagelijks op locatie beleveren. Afhalen is uiteraard ook mogelijk bij Gascentrum Noord Nederland, Stationsweg 92 te Grou. Daarnaast heeft Gascentrum Noord-Nederland de beschikking over een eigen vulstation. U kunt bij ons tijdens openingstijden zonder afspraak uw eigen gasfles laten afvullen.