Heftruck gasflessen

Gascentrum Noord Nederland levert lichtgewicht gasflessen voor heftrucks. De heftrucktanks van Gascentrum Noord Nederland zijn te herkennen aan de gele bovenkappen en hebben een inhoud van 14 kg, wat gelijk staat aan 28 ltr vloeibaar gas.

Het voordeel van deze kunststof gasflessen is dat ze minder zwaar in gewicht zijn en veiliger in gebruik. Kunststof (composiet) is tot drie keer sterker dan staal en bij onverhoopte aanrijdingen of brand op de werkvloer voorkomt u explosiegevaar.  

Alle voordelen van kunststof
heftruck gasflessen

  • de gasfles inclusief vulling weegt circa 20 kg;
  • kunststof is veel sterker dan staal en kan een hogere druk aan;
  • er is geen roestvorming;
  • de gasfles is explosievrij, dus veiliger;
  • de gasfles is deels transparant, waardoor het gasniveau makkelijk is af te lezen;
  • onderhoud en keuring van uw heftrucktanks wordt gedaan door Gascentrum Noord Nederland;
  • Gascentrum heeft een vergunning om de heftrucktanks zelf voordelig af te vullen.

Offerte aanvragen heftruckgas

Offerte aanvragen Heftruckgas

Ruilsysteem voor gasflessen van vorkheftrucks

Wanneer u gasflessen of heftrucktanks nodig heeft, dan kunt u telefonisch of online uw bestelling aan ons doorgeven. Ook is het mogelijk om automatisch op vaste leverdagen gasflessen te laten afleveren. Op deze manier bent u verzekerd van een continue bevoorrading van volle gasflessen en dit zorgt ervoor dat stilstand van uw heftruck park tot een minimum wordt beperkt.

Procedure: Afvullen van gasflessen

Bij het afvullen van gasflessen hanteren wij strikte veiligheidsprocedures. De gasflessen worden eerst grondig geïnspecteerd. Hierbij wordt gelet op eventuele beschadigingen of andere defecten die de veiligheid van de gasflessen in gevaar kunnen brengen.

Na het vullen van de gasfles wordt deze opnieuw geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat deze aan alle veiligheidseisen voldoet. Dit gebeurt aan de hand van verschillende testen en metingen. Pas wanneer de gasfles aan alle eisen voldoet, wordt deze vrijgegeven voor gebruik.

Om de kwaliteit en veiligheid van het afvullen van gasflessen te waarborgen, heeft Gascentrum Noord Nederland een BRZO-vergunning. Deze vergunning stelt hoge eisen aan de veiligheid en kwaliteit van de werkprocessen en materialen die worden gebruikt bij het afvullen van gasflessen.

Heftruck gasflessen

Dagelijkse levering

Gascentrum Noord-Nederland levert propaangasflessen en heftruckflessen in Noord- en Midden-Nederland. Van gasflessen voor bouw & industrie tot lichtgewicht propaangasflessen voor groenvoorziening en jachthavens & - werven, voor elke toepassing vindt u bij ons een passende propaangasfles.

Gascentrum Noord-Nederland levert verschillende soorten en maten propaangasflessen. Wij kunnen u dagelijks op locatie beleveren. Afhalen is uiteraard ook mogelijk bij Gascentrum Noord Nederland, Stationsweg 92 te Grou. Daarnaast heeft Gascentrum Noord-Nederland de beschikking over een eigen vulstation. U kunt bij ons tijdens openingstijden zonder afspraak uw eigen gasfles laten afvullen.